Friday, January 27, 2017

Recenzija : MAKEUP REVOLUTION - REDEMPTION PALETTE ICONIC 3

Pozdrav Beauty ekipa :)
Dolazim vam sa novim postom pa hajde da odmah pređemo na stvar. Pričamo o jednoj MUR paletici a u pitanju je ICONIC 3. Ovu kao i ostale MUR paletice i proizvode možete pronaći na Makeup Revolution BiH stranici koju vam toplo preporučujem.



Da budem najiskrenija, ovo nisu boje koje su po mom ukusu, ALI ovo je paleta koju bi preporučila apsolutno svima. Za ovu cijenu ovakvu paletu sa ovoliko varijanti koje vam ova ljepotica nudi ne možete pronaći. Paleta sadrži 14g proizvoda i rok upotrebe joj je 12 mjeseci.
Imala sam veliku želju probati ove MUR palete i odluka je spala na ovu. Predivna neutralna paleta sa 12 boja koja je idealna za neutralni make up look za svaki dan. Obzirom da ova paleta posjeduje i tamnije braon boje možete napraviti i malo efektniji večernji look.
Ne znam zašto uvijek bježim od bronzanih tonova i odlučujem se za sive,ljubičaste, crne tonove. Ova paleta me je vratila tamo gdje sam počela sa šminkanjem i kad sam je probala ponovo sam se zaljubila u neutralni make up look na svojim očima.
Sadrži 3 mat sjene i 9 šimerastih. Na moje iznenađenje mnogo mi se dopadaju mat sjene koje posjeduje. O šimerastim nemam potrebe ni da pričam, fotografije će vam reći više od 1000 riječi. Što se tiče samih sjenki malo se truse, više u samom panu nego prilikom nanošenja ali to je zanemarljivo. Preporučila bih da ih koristite zajedno sa bazom za sjenila kako bi ste postigli punu pigmentaciju. Sa blendanjem nisam imala nikakvih problema.





Hajde da pogledamo kako sjene zapravo izgledaju :


                                    Bez baze



   Sa bazom ( Essence I heart colour intensifying eyeshadow base)

Da vidimo kako izgleda na očima :


I nakon 8 sati :                                                           


Da li ste je probali? Ukolilko niste imate moje tople preporuke!

xoxo, Jelena


Tuesday, January 24, 2017

Makeup Revolution-ULTRA CONTOUR PALETTE

Pozdrav beauty ekipa! Kako ste mi? Pogledajte o kakvoj ljepotici vam danas tipkam. Oduševila me!Zar nije predivna?
Svi znamo da Makeup Revolution ima sjajne proizvode (zaljubljena sam u njih, ali psssst ;)). Kvalitet i cijena ovog brenda su odlični. Još nisam naišla na nešto od njihovih proizvoda da mi se ne svidja. Jeste znale da njihove proizvode možete naručiti preko Makeup Revolution BIH stranice? Trk tamo i počastite se nečim. A sad da predjemo na ovu divoticu!


Svi znamo koliko su popularni proizvodi za konturisanje lica. Više ne možemo zamisliti šminkanje bez tih čuvenih kontura. Neki vole više naglašene konture, dok su neki prije odlučuju za prirodnije i umjerenije konturisanje. Jedno je sigurno svi radimo konture! Ja sam ljubitelj ovih prvih tj. naglašenijih kontura iz razloga što ne stavljam rumenilo i onda mi treba malo više boje na licu, inače bih izgledala previše blijedo.



Ovo je savršen proizvod i za jače i umjerenije konture. U jednoj paleti imate sve što vam treba. Paleta sadrži ukupno 8 različitih nijansi za konturisanje. Od toga su tri za posvjetljivanje, 3 za tamnije konture i po jedan svijetli i tamni higlighter. Ono što mi se posebno svidja je što paleta sadrži i jedan žuti puder (poznat kao banana puder). Pigmentacija pudera je solidna, nadogradiva i što je najvažnije lijepo se blenda. Veličina panova je taman odgovarajuća da lako možete pokupiti proizvod četkom.


Kod ove palete mi se svidja i to što ima veći izbor nijansi pa lako možete dobiti svoju nijansu miksajući neke od njih. I da zamalo da zaboravim svijetliji higlighter je savršenstvooo. Prelijepa ledena nijansa koja je taman za ovo hladno vrijeme.   Paleta sadrži 13 grama i mislim da je veoma iskoristiva. Sve u svemu imate moju toplu preporuku za ovu paletu. Ja sam veoma zadovoljna! Ostavljam vas da uživate u slikama, kojih ima malo više!









 P.s. uskoro ću objaviti sliku lica gdje sam koristila ovu paletu pa nas zapratite  i na fb stranici: Beauty fairy tales i instagramu: beautyfairytales95

Proizvod kupljen vlastitim novcem
XOXO
Nataša!


Thursday, January 19, 2017

Haul - Essence

Pozdrav beauty ekipa,
Dolazim vam sa jednim od mojih najdražih postova a to je HAUL POST. Dakle šta sam ja to kupila u posljednje vrijeme. Danas se baziramo samo na Essence šminkicu. Obzirom da zaista uživam isprobavati njihove proizvode i da uvijek nam nude nešto novo, rado zastanem ispred njihovog stalka i pronađem nešto za sebe.
Evo šta sam to ovaj put odabrala :



Essence eyeshadow base - Dugo želim ovaj proizvod, jedna baza koja je potpuno drugačija od moje omiljene Art Deco baze




Essence Lash Princess mascara - Jednostavno sam je morala probati


Essence superfine eyeliner pen waterproof - Odlučila sam se za vodootpornu varijantu, vidjećemo kako će se pokazati


Essence eye blender brush - Posjedujem je već u svojoj kolekciji, ali morala sam kupiti još jednu. Apsolutno savršena




Essence EXIT TO EXPLORE eyeshadow 02 queen of the amazons - Ljubičasto plava nijansa, šljokice, zvala je moje ime, sve to govori da sam je morala imati iako više preferiram palete




Essence all about bronze eyeshadow - Iako ova paleta i nije baš u potpunosti po mom ukusu, nisam mogla odoliti ovim šimerastim bojama. Jedva čekam da je probam


Da li ste probali nešto od ovih proizvoda? Da li želite pročitati malo detaljnije o nekima od njih?


                                          XOXO, Jelena




Monday, January 16, 2017

Wish list - Dresslily & RoseGal

Pozdrav beauty ekipa! Za danas spremamo jednu wish listu. Moramo priznati da nije bilo nimalo lako. Ali na kraju mislim da smo i Nataša i ja izabrale super stvari. Da ne bi dužile ostavljamo vas da vidite šta mi to želimo sa Dressliliy-a i RoseGal-a. Spisak je poduži!

Nataša ->



                                   OVDJE





                                       OVDJE

                                     OVDJE



Jelena ->


     

                                     OVDJE





                                       OVDJE




                                       OVDJE



                                       xoxo, Jelena & Natasa

Monday, January 9, 2017

Dresslily : Chic print crossbody bag

Ho, ho, ho!
Pozdrav beauty ekipa, kako ste mi danas?
Nadam se da uživate u ovoj zimi i dobro podnosite ove niske temperature. Prvo bih ovim putem željela da vam čestitam Novu godinu i da vam poželim sve najbolje. Pratite svoje snove i radite na ostvarenju vasih želja.

Danas dolazim sa jednim drugačijim postom za mene a to je priča o jednoj torbi koja je ukrala moje srce i postala jako draga. Ja nisam žena od malih torbi jer su one za mene nepraktične i ne služe mi onako kako bih ja željela. Ova je izuzetak. Ova mala torba me je osvojila svojim printom koji je toliko neobičan i mami pažnju. Ono što bih još željela da naglasim jeste da me je oduševio kvalitet torbe. Prekvalitetno je odrađena i mislim da će baš dugo potrajati. Što se mjesta tiče, možete sa sobom ponjeti ključeve, manji novčanik, telefon, ruž za usne i eventualno neki manji parfem. Ova torba će probuditi djevojčicu u vama, a zbog njenih neutralnih boja idealno će pristajati svakoj vašoj odjevnoj kombinaciji.

Torbu možete pogledati: OVDJE!










XOXO, Jelena

PR proizvod


Wednesday, January 4, 2017

WINTER FAIRY (Fashion post)




Prvo što vam želim reći je SREĆNA NOVA GODINA! Jelena i ja smo se malo ulijenile i kasnimo sa nekim postovima, ali nadoknadićemo mi to sve. Za danas  imam još jedan fashion post. Riječ je o crop top majici sa sajta Dresslily. Majica mi se baš sviđa i mislim da se to i vidi iz priloženih slika. Ne pitajte me kolika je temperatura bila u trenutku kad su nastale  ove slike (u debelom minusu) ali mislim da se isplatilo. Ja sam jako zadovoljna kako su slike ispale, ali naravno zaima me i vaše mišljenje. A sad uživajte u slikama, ima ih i previšee!

Majicu možete pogledati : OVDJE!




















pr proizvod

XOXO, Nataša!